Sunday, January 25, 2004

Balogh Béla mesternek egyébként van saját honlapja. Csak egy gyöngyszem a sok közül:

"...megfontolandó, hogy a test halála utáni élet valamint a test születése előtti élet az, amire a különböző kutatási területekről származó eredményösszesítés után esély van, és szó nem lehet arról, hogy az élettapasztalatunk, a gondolataink, az érzéseink és az emlékeink bármiféle károsodást is szenvednének a test halálának beálltával.

Mindezt természetesen nagyon sok tudósnak és kutatónak kellene átvizsgálnia, és ellenőrizni, hogy egyáltalán lehetségesnek tartják-e."

Nem tartják lehetségesnek.

9 comments:

Anonymous said...

Kicsit régen írtad, de én most olvsatam, ezért most kotyognék bele: ugyan nem ismerem a Balog Béla féle műveket, lehet hogy nagyon gagyi mind, de gondolj bele valami nem attól lehetséges v. sem, hogy azt a tudósok lehetségesnek tartják vagy nem. Gondolom, a xv. században nem tartották lehetségesnek azt amit a mai tecnika nap mint nap produkál életünk könnyebbé tételére!

Anonymous said...

Én olvastam 2 könyvét is!Bátran mondhatom,hogy kicsit másképp látom a dolgokat azóta.Nem vagyok hívő.ő egy olyan eshetőséget tár fel,amiben vagy hiszünk,vagy nem.De kérdem én,mennyivel egyszerűbb elfogadni a materialista elméletet,mint egy másikat?Miért könyebb elhinni ezt a bonyolultságot amik vagyunk és amiben élünk,hogy csak Úgy keletkezett?Nekem nagyon tetszett az írása,pedig sosem mentem még bele mélyebben ezekbe a dolgokba.rosszul esett amikor véget ért a könyv.

Anonymous said...

A könyv használható tanácsokkal szolgál az életminőség javításához.
Balogh Béla nem állított magáról olyat, hogy csak is Ő látná át az univerzum törvényszerűségeit. Te viszont olyan írást bírálsz, amit el sem olvastál.

Unknown said...

Balogh Béla igenis azt hiszi, hogy olyan alapvető dolgokat fedezett fel a Világegyetemről, amikre mások még nem jöttek rá. Ha ez igaz lenne, akkor Newtonnal, Einsteinnal és Hawkinggel lehetne és kellene egy lapon emlegetni. A valóság azonban az, hogy Balogh Béla sem mint fizikus, sem mint pszichológus, sem mint író nem produkált semmi érdekeset -- ismétlem, ennek megállapításához nem kell sem fizikusnak, sem írónak lenni.

Dehát végső soron ez ízlések és pofonok kérdése: ha valakinek a szellemi étvágyát kielégítik a Balogh Béla - szintü elmélkedések, akkor senki sem akadályozhatja meg őket, hogy a könyveit olvassák.

További jó szórakozást és életminőség-javulást kívánok.

Anonymous said...

Zs, szerintem ne ítélkezz mások szellemi szintje felett ilyen könnyedén, mert az semmit sem bizonyít - a saját szellemi szinteden kívül.
Valahol a könyv elején az is le van írva, hogy minden korszakban az emberek megingathatatlan igazságnak tartották az éppen "tudományosan bizonyított" közhiedelmeket. Pl. hogy lapos a föld. Aki mást hitt, azt jobb esetben hülyének nézték, rosszabb esetben megölték. A két reakció között tulajdonképp nincs különbség, az a lényeg, hogy nem fogadjuk el azt, ha valaki mást hisz, mint mi.
Az, hogy SZERINTED az a valóság, hogy "Balogh Béla igenis azt hiszi, hogy olyan alapvető dolgokat fedezett fel a Világegyetemről, amikre mások még nem jöttek rá", illetve az, hogy "hogy Balogh Béla sem mint fizikus, sem mint pszichológus, sem mint író nem produkált semmi érdekeset", az a te magánügyed. Viszont az már tényleg jó ízlés kérdése, hogy másokat megsértesz, mert szertintük ez nem így van.

Unknown said...

Keri,

a te gondolatmeneted szerint bárki mondhat akármit és megkérdőjelezhet bármit, mivel >>minden korszakban az emberek megingathatatlan igazságnak tartották az éppen "tudományosan bizonyított" közhiedelmeket<<. Márpedig különbség van aközött, hogy valaki azt kérdőjelezi-e meg hogy "lapos a Föld", vagy azt, hogy "a Föld formája közel áll egy enyhén lapított gömbhöz". Balogh Béla olyasmiket kérdőjelez meg, amik körülbelül annyira általánosan elfogadottak a szakértők körében, mint az, hogy a Föld nem lapos. Páldául az evolúciót. Vannak dolgok, kedves Keri, amelyekben nem hinni kell, hanem minden józan valószínűség szerint igazak. Pl. hogy a Föld nem lapos. Vagy hogy a gondolataink igenis az agyunkban születnek, és nem valamilyen "magasabb frekvenciájú" világokból jönnek, mint ahogy azt Balogh Béla állítja.

Hogy a véleményem esetleg sértő Balogh Bélára nézve -- szori, én sem fogok megsértődni mert te nem értesz egyet velem.

Anonymous said...

Igy igaz, Zs. Bárki mondhat bármit, és bárki megkérdőjelezhet bármit. Ki vitatná el ezt a jogot akárkitől is? Ha jól látom, Te is épp ezt teszed: megkérdőjelezed, amit jónak látsz megkérdőjelezni. Hogy más is ezt teszi, az miért zavar téged? Csak azért, mert más dolgokat kérdőjelezett meg, mint Te? A Világegyetem minden bizonnyal van annyira bonyolult, hogy senki ne lehessen biztos az ismeretei megingathatatlanságában. Amúgy pedig nem azt találtam sértőnek, hogy nem értesz ezzel egyet, inkább azt, hogy ilyen könnyedén ítélkezel olyan emberek szellemi szintje felett, akikről semmit nem tudsz. De igazából ezután, hogy ezt leírtam, már ezt sem találom annak. Viszont beszélgettünk egy jót (legalábbis nekem tetszett), ami mindenképpen pozitív :)

Anonymous said...

Kedves Zs!
Úgy látom, a hozzászólások "áldásos"tevékenységedhez igen csak udvariasak.Nos, azt hiszem, ebbe a Balogh Béla dologba kár volt beleütnöd az orrod.Én megmondom neked kerek perec: TE EGY SEGGFEJ VAGY, ha képes vagy iyen bicska-nyitogató módon nyilatkozni olyan dolgokról, amiről fogalmad sincs! Ha csendben maradtál volna... Üdv,Wei

Unknown said...

Wei,

úgy látom, elég könnyen nyílik a bicskád. A seggfej pedig az, aki először kezdi a nagybetűs seggfejezést, bármi legyen a téma.

Ha van valami konkrét érved amellett, hogy Balogh Bélát komolyan kell venni, hadd halljuk. Ha viszont csak obszcén és tartalom-nélküli megjegyzéseid vannak, akkor hallgass.

 
Copyright 2009 Hindered Settling. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. Sponsored by: Website Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template