Saturday, November 04, 2006

Székely találékonyság = 0 (legalábbis a statisztikák szerint)

Idézet az Új Magyar Szóból:
"Elképesztőnek tartom, hogy Hargita és Kovászna megyéből egyetlen szabadalmi kérés sem érkezett. Hol van a híres székely furfang?" - vetette fel az ÚMSZ-nek Varga Gábor, az Országos Szabadalmi és Védjegyhivatal (OSIM) elnöke, aki tegnap az idei szabadalmi oltalom igénylésekről számolt be. Varga kijelentésével arra utalt, hogy a két székely megye nem jeleskedett találmányokban az idén. (...) Az OSIM beszámolójából többek közt kiderül, hogy idén a legtöbb oltalom kérést - 230-at - Bukarestben nyújtották be, míg vidéken Iasi, illetve Kolozs megye 39 kérelemmel tartozik a "közvetlen élmezőnybe". A sereghajtók között Krassó-Szörény, Mehedinti, Olt és Teleorman megye található egy-egy oltalmi kérelemmel, míg a két székely megye nullával az abszolút utolsó.

Persze a saját találmányok hiánya nem akadályozza meg a székelyeket abban, hogy olyan kiemelkedő találmányokat ünnepeljenek és támogassanak (pl. itt), mint amilyen a Spanyol Zoltán vízautója.

3 comments:

Unknown said...

Kedves Buslig Lajos, koszonom a bejegyzest; a latszatok ellenere nem toroltem le, csak odamasoltam, ahova tartozik, azaz ide .

Unknown said...

A talalekonysag nem eleg szabadalmi keresek benyujtasahoz. Penz is kell hozza es nem is keves. Es bizalom is kell, hogy profitot lehet csinalni majd a szabadalombol. Egyebkent a szabadalmi keres nem egyebb, mint nyilvanos felkeres a szabadalom ellopasara.

Ez csak azt mutatja, hogy mennyire elszegenyedett a szekelyseg, hogy mennyire elszakadt Bukaresttol es hogy mennyire bizik a jogainak a vedelmeben.

Spanyol Zoltan viziautojanak pedig semmi koze az egeszhez, hacsak mi nem magyarazzuk azt bele.

Unknown said...

András,

tudom, hogy egy szabadalomhoz többre van szükség, mint találékonyság. Viszont érdekesnek - és aggasztónak - tartom, hogy egyetlenegy kérés sem érkezett a székely megyékből. Ez, akárhogy nézzük, nem jó jel.

A vízautónak pedig szerintem van annyi köze a dologhoz, hogy a médiában nem szabadna egy rakás ingyenreklámot csináni ilyen csalásoknak. Ahelyett inkább azon keveseket kellene támogatni, akik valóban alkotnak valami újat és minőségit, még akkor is, ha az sokkal kevésbé látványos és nemzetmentő, mint amilyennek a gróf úr nem létező vízautóját tüntetik fel.

Üdv, zz.

 
Copyright 2009 Hindered Settling. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. Sponsored by: Website Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template